Τελευταία Νέα
Ο καιρός
 

Συνεδριακός

Η Ελλάδα αποτελεί έναν χώρο πολιτισμού, τέχνης και επιστημών. Η μακραίωνη συμβολή της στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, σε συνδυασμό με το μοναδικό φυσικό κάλλος, την καθιστούν ιδανικό τόπο διεξαγωγής συνεδρίων. Τα τελευταία χρόνια, η ελληνική επικράτεια υποδέχεται όλο και συχνότερα ανθρώπους των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών, οι οποίοι συμμετέχουν σε συμπόσια, συνέδρια και εκθέσεις.
Ο συνεδριακός τουρισμός συμβάλλει ενεργά στην αναβάθμιση της συνολικής ποιότητας μιας περιοχής και συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του μεγαλύτερου ίσως προβλήματος που αντιμετωπίζει η τουριστική αγορά της Ελλάδας, την εποχικότητα.

 

Η Νίσυρος, με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος που διαθέτει, το ηφαίστειο, το Παλιόκαστρο, τα μοναστήρια, τα εκκλησάκια, με το επιστημονικό ενδιαφέρον που προκαλούν σε πληθώρα επιστημονικών πεδίων (ηφαιστειολογία, γεωλογία, σεισμολογία, ενέργεια, γεωθερμία, οικολογία, περιβαλλοντολογία, αρχαιολογία κλπ), μπορεί να αποτελέσει σημαντικό συνεδριακό προορισμό.

Σήμερα η Νίσυρος μπορεί να φιλοξενήσει συνέδρια των 200 ατόμων σε Δημοτικά κτίρια διαμορφωμένα κατάλληλα για το συγκεκριμένο σκοπό, αποτελεί δε προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, η κατασκευή υπερσύγχρονου συνεδριακού κέντρου – πολυχώρου, ικανού να φιλοξενήσει μεγάλα συνέδρια, εκθέσεις, και πολιτιστικές εκδηλώσεις γενικότερα.

Χρήσιμες πληροφορίες

για τους επισκέπτες της Νισύρου