Τελευταία Νέα
Ο καιρός
 

Ο Δήμαρχος

Σύντομος χαιρετισμός του Δήμαρχου Νισυρίων

Αγαπητοί Επισκέπτες,

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,

Αγαπητές Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες του Δήμου Νισυρίων,

σε όποια γωνιά του κόσμου κι αν βρίσκεστε, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλωσορίζω στον δικτυακό τόπο του Δήμου ΝΙΣΥΡΙΩΝ.
Σας καλωσορίζω όλους στον ιστότοπο του νησιού με καταγεγραμμένη ιστορία που υπερβαίνει τους 5.000 χρόνους, στο νησί των αναφορών του Ομήρου και του Στράβωνα, του Ηρόδοτου και του Θεόφραστου, στο νησί του ναυάρχου Γνωμαγόρα, στο ηφαιστειακό νησί δημιούργημα του θεού Ποσειδώνα και του γίγαντα Πολυβώτη.  Ευελπιστούμε μέσω της ξενάγησης στην ιστοσελίδα μας να ικανοποιηθεί κάθε ανάγκη των επισκεπτών για ενημέρωση και πληροφόρηση για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα του Δήμου μας και γενικά για όλα τα θέματα που αφορούν το νησί μας.

Στοχεύουμε στην πληρέστερη γνωριμία των πολιτών με την ιστορία, τον πολιτισμό, την παράδοση και τις δυνατότητες μιας περιήγησης στη Νίσυρο και την αμεσότερη επικοινωνία με όλους όσους επιθυμούν να επισκεφθούν τη Νίσυρο, να φέρουμε πιο κοντά τούς απανταχού της γης Νισυρίους, αλλά και να πετύχουμε αποτελεσματικότερη και γρηγορότερη εξυπηρέτησή τους, στα πλαίσια μιας συνεχούς επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης.

Σημαντική προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η δική σας συμμετοχή και οι προτάσεις σας, τις οποίες και θα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη για την καλυτέρευση των υπηρεσιών του νησιού μας. Μέσα από την αναβάθμιση των υπηρεσιών του δήμου μας δίνουμε έμφαση στην προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης παρέχοντας τη δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας με όλους τους πολίτες, με στόχευση τη δημιουργία ενός σύγχρονου ψηφιακού Δήμου που θα συμβάλει στην κοινωνία των πολιτών.

Χριστοφής Ιωάννου Κορωναίος
Δήμαρχος Νισυρίων

Βιογραφικό

Ο Χριστοφής Κορωναίος του Ιωάννη γεννήθηκε, μεγάλωσε και παρακολούθησε το δημοτικό σχολείο και το ημιγυμνάσιο στη Νίσυρο. Αποφοίτησε από το Ιπποκράτειο Γυμνάσιο της Κω και στη συνέχεια σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Columbia University στη Νέα Υόρκη της Αμερικής, όπου απέκτησε το πρώτο πτυχίο BSc το 1976.

 • To 1978 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό Masters of Science στη Χημική Μηχανική στο Columbia University, με υποτροφία από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών της Αμερικής (NSF) και στη συνέχεια εργάστηκε στη χημική βιομηχανία στην Αμερική.
 • 1984 Masters of Philosophy στην Επιστήμη της Ενέργειας, στο πανεπιστήμιο New York University στη Νέα Υόρκη, με πανεπιστημιακή υποτροφία.
 • 1987 Διδακτορικό στη Χημική Μηχανική, Σχολή Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Κολούμπια (Columbia), με πανεπιστημιακή υποτροφία. Βοηθός διδασκαλίας για τέσσερα έτη. Ανώτερος Ερευνητής, εταιρία DowChemicals.
 • 1991-1998 Καθηγητής στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του πανεπιστημίου Κολούμπια.
 • 1998, Επιστροφή στην Ελλάδα. Διδασκαλία, Έρευνα, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
 • Είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην έδρα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Διαχείριση Ενέργειας» και ταυτόχρονα διδάσκει στο μεταπτυχιακό τμήμα «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» του ΕΜΠ και στο μεταπτυχιακό τμήμα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου «Σχεδιασμός Έργων Υποδομής και Προστασία του Περιβάλλοντος» και είναι Επιστημονικός Συνεργάτης (Research Associate) στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Μηχανικής του πανεπιστημίου Columbia στη Νέα Υόρκη.
 • Οι επιστημονικές του δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια ξεπερνούν τις 350 και 13 βιβλία. Εχει επιβλέψει 84 διπλωματικές εργασίες, 50 μεταπτυχιακές διατριβές και τέσσερις διδακτορικές διατριβές.
 • Είναι μέλος της Επιστημονικής  Επιτροπής 34 Διεθνών Επιστημονικών Περιοδικών και 40 Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων, διατελεί Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας σε πολλές Ευρωπαϊκές Επιστημονικές Δράσεις και έχει ευρεία δραστηριότητα σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
 • Υπήρξε δραστήριο μέλος του συλλόγου Ελλήνων φοιτητών στο πανεπιστήμιο Κολούμπια και πρόεδρος της επιτροπής του πανεπιστημίου για τον αγώνα ενάντια στη δικτατορία Πινοσέτ στην Χιλή. Για τη δράση του αυτή βραβεύθηκε από την πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση της Χιλής σε τελετή στο κτίριο του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη.
 • Υπήρξε δραστήριο μέλος της Νισυριακής και Δωδεκανησιακής ομογένειας στην Νέα Υόρκη. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του συλλόγου «Γνωμαγόρα» την περίοδο 1978-80 και υπήρξε δραστήριο μέλος της Νισυριακής νεολαίας.
 • Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου Γνωμαγόρα εκλεγείς τρεις φορές από το 1992 έως το 1998.
 • Ο Γνωμαγόρας υπήρξε ο μοναδικός σύλλογος στην ομογένεια στον οποίο απενεμήθη η σημαία πού κυμάτιζε στο Αμερικανικό Καπιτώλιο την παραμονή της ημέρας γιορτασμού των 90 χρόνων του, το 1993.
 • Στις 28 Δεκεβρίου 1995 επί προεδρίας του απονεμήθηκε στον Γνωμαγόρα το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.
 • Δύο έργα, κολοσσοί για τη διατήρηση της παράδοσης μας, η ζωντανή ηχογράφηση της Νισύρικης μουσικής και η επτάτομη επανέκδοση των Δελτίων του Γνωμαγόρα, αποτέλεσαν σταθμό στην ιστορία της Νισύρικης Ομογένειας στην Αμερική. Επίσης, η επανέκδοση των έργων του Γιάκουμου Καζαβή «Ο Καλλετές», το βιβλίο του Γιώργου Καζαβή «Νισύρου Λαογραφικά» και το μοναδικό στο πανελλήνιο βιβλίο του Λούη Κοντοβερού «Νισύρου Λαογραφικά», χειρόγραφο, δημοσιευμένο σε μια πολυτελή έκδοση, εξασφαλίζουν τη συνέχεια της παράδοσης μας.
 • Πολλές χιλιάδες δολάρια έφτασαν από τον Γνωμαγόρα στη Νίσυρο για διάφορους σκοπούς και κυρίως την ανακαίνιση του μοναστηριού του Σταυρού  Άργους, με πρωτεργάτες τον αείμνηστο Βασίλη Πατρίκη και τον Κώστα Καρπαθάκη, καθώς και η αρχή της ανακαίνισης του μοναστηριού Αρμά.
 • Ο Χριστοφής διετέλεσε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά από το 1994 έως το 1998, της οποίας μετέπειτα ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος.
 • Για πρώτη φορά πρόεδρος του Γνωμαγόρα και της Ομοσπονδίας προσεκλήθη στην τελετή ορκομωσίας του τότε προέδρου της Αμερικής Μπίλ Κλίντον τον Ιανουάριο του 1997.
 • Διετέλεσε Γεν. Γραμματέας του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Υόρκης το 1997-98.
 • Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) το 1995, και επίσης ιδρυτής του Ελληνικού Επιστημονικού Ομίλου στην Νέα Υόρκη το 1991.
 • Διετέλεσε μέρος της συντακτικής επιτροπής της ομογενειακής εφημερίδας «Οι Ρεπόρτερς» για το χρονικό διάστημα της λειτουργίας της.
 • Στα αρχεία του Αμερικανικού κογκρέσου έχει Προσωπική Τιμητική Διάκριση, το 1996, από τη βουλευτή Carolyn B. Maloney.
 • Το 1999 στη συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι ξεκίνησε η ιδέα της επίσκεψής του στη Νίσυρο για την γιορτή των 600 χρόνων της Παναγίας Σπηλιανής.
 • Στη Θεσσαλονίκη ίδρυσε τον σύλλογο Φίλων της Νισύρου.
 • Ο Χριστοφής εκδίδει κάθε καλοκαίρι την εφημερίδα «Νίσυρος» η οποία διανέμεται δωρεάν.

On line επικοινωνία

Η δυνατότητα on line επικοινωνίας ενεργοποιείται σε ημερομηνία και ώρα που ανακοινώνονται από τη γραμματεία του Δημάρχου.

Χρήσιμες πληροφορίες

για τους επισκέπτες της Νισύρου