"Νίσυρος 25 - 5 - 2016. Δελτίο τύπου 2."

ΤΑΞΙΔΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΡΟΔΟ

Ο Δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Ι. Κορωναίος ταξίδεψε στην Αθήνα και Ρόδο για την διεκπεραίωση θεμάτων που αφορούν τη Νίσυρο. Στην Αθήνα έμεινε από την Παρασκευή 20-5-2016 μέχρι και την Κυριακή 22-5-2016.
Την Παρασκευή είχε διάφορες συναντήσεις για θέματα που αφορούν τον Δήμο.  Συγκεκριμένα επισκέφθηκε τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και είχε συνάντηση με την Διευθύντρια Αττικής και Αιγαίου κ. Γεωργία Φούζα.

Ο Δήμαρχος της εξέθεσε το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται στους οικισμούς και στους κοινοτικούς δρόμους με την κυκλοφορία των ανεπιτήρητων ζώων. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τον οικισμό των Νικειών όπου το πρόβλημα είναι χρόνιο. Ζήτησε την άμεση παρέμβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των κατοίκων, των επισκεπτών και του φυσικού περιβάλλοντος.
Επισκέφθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών όπου είχε επαφές για το θέμα της επιχορήγησης της Μονάδας Αφαλάτωσης. Υπήρξε ενημέρωση από τον υπεύθυνο ότι η ΔΕΥΑΝ και φέτος θα επιχορηγηθεί με 145.000 ευρώ.
Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου κατέθεσε δυο υπομνήματα στον Υπουργό κ. Καμμένο. Το ένα αφορά την επίσκεψη της ΜΟΜΑ (Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης του στρατού) στην Νίσυρο για εργασίες στους δρόμους από το Παλαιόκαστρο στο Ηφαίστειο και τον δρόμο του Αυλακίου. Το άλλο αφορά την επαναφορά του Ανατολικού τμήματος του Γυαλιού στην κυριότητα του Δήμου Νισύρου. Το τμήμα αυτό του Γυαλιού ήρθε στην κυριότητα του Ελληνικού δημοσίου την δεκαετία του ’50 μετά την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου. Το δυτικό τμήμα στο οποίο λειτουργεί το λατομείο ελαφρόπετρας, ήρθε στην κυριότητα του Δήμου Μανδρακίου, και σήμερα του Δήμου Νισύρου, μετά τις έγκαιρες παρεμβάσεις του τότε Δημάρχου, αείμνηστου Γεωργίου Γιαλούρη
Την ίδια μέρα ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο για το θέμα που αφορά την οργάνωση των Δωδεκανησίων Ομογενών στην Αμερική ώστε να συμβάλλουν στην ευόδωση του σκοπού ανακήρυξης της Ρόδου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.
Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις για τεχνικά θέματα που αφορούν τον βιολογικό καθαρισμό, την ύδρευση, την αποχέτευση και προγράμματα που αφορούν το νέο ΕΣΠΑ.
Την Δευτέρα ο Δήμαρχος βρέθηκε στην Ρόδο όπου είχε συναντήσεις με τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για θέματα που αφορούν τον Δήμο, με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και με την Εταιρεία Ενεργειακή της Περιφέρειας.
Στο δρόμο της επιστροφής του στη Νίσυρο με το πλοίο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ», ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τον καπετάνιο στο πιλοτήριο και του εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες εκ μέρους όλων των Νισύριων για την προσφορά του πλοίου στην Νίσυρο. Ευχήθηκε στον καπετάνιο και σε όλο το πλήρωμα καλά ταξίδια και έκανε την ευχή να επανέλθει το πλοίο σύντομα πάλι στα νησιά μας.