Νίσυρος 22 - 1 - 2015. Δελτίο τύπου (1).

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ
Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου έγινε η κοπή της βασιλόπιτας στα χωριά της Νισύρου Νικειά, Εμπορειό και Πάλοι. Την κοπή της πίτας έκανε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου-Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ μαζί με τον Δήμαρχο κ. Χριστοφή Κορωναίο οι οποίοι ευχήθηκαν σε όλους καλή χρονιά. Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν οι κάτοικοι των χωριών και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΑΡΧΟΥ
Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου επισκέφθηκε τη Νίσυρο ο Έπαρχος Κω κ.. Γεώργιος Χαλκιδιός. Έγινε σύσκεψη στο Δήμο για την πορεία των έργων τα οποία εκτελεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Έγινε επίσκεψη στο έργο που γίνεται για την αναστύλωση του Οξού της Παναγίας Σπηλιανής και στο έργο του ΧΥΤΑ. Λόγω της κρισιμότητας του έργου της Αναστύλωσης του Οξού της Παναγίας Σπηλιανής και της άσχημης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την αποκοπή μέρους του οξού, αποφασίστηκε να γίνει άμεσα σύσκεψη όλων των συμμετεχόντων στο έργο για να εξασφαλιστεί η ομαλή πορεία του.
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου συνήλθε η Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου Νισυρίων στην οποία συμμετέχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολίτες της Νισύρου.
Αποφασίστηκε:
1-    Να δημιουργηθεί παιδικό χορευτικό
2-    Να δημιουργηθεί χορωδία με υπεύθυνο τον Νικόλαο Παπάτσο
3-    Να ξεκινήσουν μαθήματα σαντουριού με τον Νικόλαο Παπάτσο
4-    Να αρχίσουν μαθήματα κατασκευής μουσικών οργάνωνμε τον Ντίνο Παπαδέλια
5-    Στις 22 Φεβρουαρίου θα αναβιώσουμε το έθιμο των καμουζέλων (μασκαράδων)
με την αποκριάτικη παρέλαση.
6-    Στις 12 Φεβρουαρίου (Τσικνοπέμπτη) ο Σύλλογος Γυναικών θα οργανώσει εκδήλωση στο «Ζωσιμοπούλειο θέατρο».
7-    Στις 7 και 25 Μαρτίου θα γίνουν εκδηλώσεις με το χορευτικό που θα αναλάβει ο Σύλλογος Γυναικών.
Όλα τα παραπάνω θα πραγματοποιηθούν με την συνεργασία όλων των Συλλόγων του νησιού και θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.