Η επίσκεψη του Δήμαρχου Νισύρου στη Ρόδο

Δελτίο τύπου, Νίσυρος 17 - 9 - 2014

Την Πέμπτη 11/09/2014 το απόγευμα ο Δήμαρχος αναχώρηση για την Ρόδο όπου τον    φιλοξένησε στο Ξενοδοχείο του ο κ. Ανδρέας Παντελίδης. Το ίδιο βράδυ είχε συναντήσεις με πολλούς Νισύριους στο εστιατόριο του κ. Δημήτρη Μεϊμάρη. Την Παρασκευή 12/09/2014, ο Δήμαρχος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Ρόδου και στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκο, συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τους Δήμους και κυρίως την απορρόφηση πόρων από το νέο ΕΣΠΑ.


Ο Δήμαρχος προσκάλεσε τον Περιφερειάρχη στη Νίσυρο και εκείνος αποθέχθηκε την πρόταση και θα παρευρεθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.  Ο Περιφερειάρχης κάλεσε τον Δήμαρχο Νισύρου να τον συνοδεύσει στο πρώτο ταξίδι του στις Βρυξέλες για την δημιουργία γραφείου της Περιφέρειας.
Την ίδια ημέρα ο Δήμαρχος παρευρέθηκε σε συνάντηση της ομάδας υποβολής πρότασης στο πρόγραμμα LIFE της Ε.Ε. με θέμα Βιοποικιλότητα και Επιχειρηματικότητα: επιχειρηματικό σχέδιο για ολοκληρωμένη αειφόρο ανάπτυξη ευαίσθητων νησιωτικών περιοχών Ν. Αιγαίου.
Η πρόταση προχωράει ομαλά και ο Δήμαρχος Νισύρου ανέλαβε τον έλεγχο μέρους των δράσεων. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με τον Κ. Διακίδη από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή όπου έγινε αναφορά στα έργα: ΧΑΔΑ, ΧΥΤΑ, μονοπάτια και την αντιστήριξη του Οξού της Παναγίας Σπηλιανής και το έργο Μελέτη-Κομποστοποίηση και ανακύκλωσης.