Δημοσίευμα του Εθνικού Κήρυκα

ethnikoskirixΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα)

Στα βαθειά από την πρώτη μέρα, ο νέος Δήμαρχος Νισύρου.
Πιστός στην υπόσχεσή του να ενημερώνει άμεσα αλλά και να καταστήσει όλους του Νισύριους, όπου κι αν βρίσκονται, κοινωνούς στο έργο του Δήμου Νισύρου, ο νέος δήμαρχος Χριστοφής Κορωναίος, που εκλέχθηκε και με τη βοήθεια της Ομογένειας, ενημέρωσε τη νισυριακή παροικία της Αθήνας για τον πρώτο μήνα της δημαρχίας του.

Ο κ. Κορωναίος βρέθηκε το Σάββατο νωρίς το βράδυ στο Νισύρικο Σπίτι «Γνωμαγόρας» στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου και αφού έκανε έναν απολογισμό της σύντομης μέχρι τώρα θητείας του παρουσίασε τη νέα ιστοσελίδα του Δήμου (nisyros.gr) που δημιούργησε ο Οδυσσέας Σακελλαρίδης. Μέσα από αυτή φιλοδοξεί ο Δήμος να προβληθεί παντού η Νίσυρος και επίσης, να συμμετέχουν οι απανταχού Νισύριοι με δικές τους προτάσεις για την καλυτέρευση των υπηρεσιών του νησιού.
Οπως είπε οκ. Κορωναίος, «μέσα από την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου μας δίνουμε έμφαση στην προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης παρέχοντας τη δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας με όλους τους πολίτες, με στόχευση τη δημιουργία ενός σύγχρονου ψηφιακού Δήμου που θα συμβάλει στην κοινωνία των πολιτών».
Από τα σημαντικότερα πεπραγμένα της νέας δημοτικής Αρχής, αναφέρθηκαν:
Ξεκίνησε το Κέντρο Αλληλεγγύης στο χώρο του πρώην ΚΑΠΗ σε συνεργασία με την Ιερά Μονή Σπηλιανής. Εκεί δημιουργήθηκε ειδικός χώρος όπου θα σιτίζονται και θα περνούν ευχάριστα την
ώρα τους οι αναξιοπαθούντες κάτοικοι της Νισύρου. «Δυστυχώς υπάρχουν Νισύριοι που πεινάνε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κορωναίος.
Εντονη κινητικότητα για τη δημιουργία ΧΥΤΑ, καθώς και η Νίσυρος μαζί με άλλες περιοχές της Ελλάδας αν δεν ολοκληρωθεί το έργο, θα υποχρεωθεί μετά τις 2 Δεκεμβρίου να πληρώνει καθημερινά πρόστιμο. Ηδη ο εργολάβος τέθηκε προ των ευθυνών του με επιστολή του δημάρχου.
Θα προχωρήσει η έρευνα σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο και άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα Ευρώπης και ΗΠΑ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που διαθέτει πλούσια το νησί, ενώ συμφωνήθηκε με τη ΔΕΗ η υπογειοποίηση των καλωδίων σε παραδοσιακούς οικισμούς.
Υπήρξε διαβούλευση με τους κτηνοτρόφους και τους διαμηνύθηκε ότι θα εφαρμοστεί αυστηρά ο νόμος, καθώς τα ζώα που δρουν ανενόχλητα στο νησί δεν ανήκουν σε κανέναν παρά μόνο το Πάσχα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.
Ξεκινάει η αποκατάσταση των ιαματικών λουτρών Β’ και της Α’ Θέσης θα ενταχθούν σε πρόγραμμα της περιφέρειας. Ακόμη, δόθηκε εντολή σε δικηγόρο να εξιχνιαστούν όλες οι υποθέσεις χρησικτησίας, για να σταματήσει η κατάπατηση εκτάσεων που ανήκουν σε ομογενείς από επιτήδειους ντόπιους. Ολα αυτά και πολλά άλλα που αφορούν ανακαινίσεις, αποκαταστάσεις κτιρίων και άλλα καθημερινής αντιμετώπισης προβλήματα του νησιού με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η νέα δημοτική Αρχή ανέφερε ο νέος δήμαρχος. Και γι’ αυτό όσοι παρέστησαν στην ενημέρωση στο τέλος τον καταχειροκρότησαν, εμφανώς ικανοποιημένοι.