Συμμετοχή σε συνέδρια - ημερίδες

«Νίσυρος ένα γλυπτό από λάβα»

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 ο Δήμος Νισύρου δια του εκπροσώπου του κ Οδυσσέα Σακελλαρίδη, παραβρέθηκε στην παρουσίαση «Νίσυρος ένα γλυπτό από λάβα» της Κοινότητας Ανιχνευτών Χαϊδαρίου, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαϊδαρίου. Κατά την παρουσίαση προβλήθηκε ένα καταπληκτικό βίντεο με το οδοιπορικό, τις δράσεις και τις εντυπώσεις των παιδιών από την φιλοξενία τους στη Νίσυρο το οποίο εντυπωσίασε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και συγκίνησε όσους Νισύριους είχαν την τύχη να το παρακολουθήσουν.

Οι επικεφαλής της κοινότητας των ανιχνευτών Χαϊδαρίου πρόσφεραν αναμνηστικά στον εκπρόσωπο του Δήμου και πρόεδρο του Συλλόγου Νισυρίων Αθηνών Οδυσσέα Σακελλαρίδη ο οποίος μετέφερε και τον χαιρετισμό του Δημάρχου Νισύρου κ. Χριστοφή Κορωναίου, στην κ. Αγγελική Μιχαήλου,  στον κ. Μάνο Σακελλαρίδη και στον κ. Σπύρο Χατζηστεφανή. Σύντομα, μόλις το παραλάβουμε, θα αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα το βίντεο που προβλήθηκε από τα παιδιά.

 

Εκδήλωση – Αφιέρωμα στην Κυρά της Λαπήθου και στα Χρονικά της Λαπήθου
Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017, ο Δήμος Νισύρου εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση – αφιέρωμα στην Κυρά της Λαπήθου και στα Χρονικά της Λαπήθου που πραγματοποιήθηκε στην Κυπριακή Εστία στην Αθήνα και διοργάνωσε ο Δήμος Λαπήθου με τον οποίο ο Δήμος Νισύρου έχει αδελφοποιηθεί. Στην συγκινητική αυτή εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λαπήθου κ. Νεοπτόλεμος Κότσακας, ακολούθησε ομιλία του δημοσιογράφου του ΡΙΚ κ Γιάννη Νικολάου και στην συνέχεια προβλήθηκε ντοκυμαντέρ με μαρτυρίες των διασωσέντων φαντάρων.  Ακολούθησαν μουσικό πρόγραμμα με την Κωνσταντίνα  και Κυπριακοί χοροί από το Χορευτικό Όμιλο της Ε.Κ.Ε. «Ανεμόεσσα».
Για να διαβάσετε την ιστορία της Κυράς της Λαπήθου, πατήστε εδώ.

 

Ημερίδα για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, ο Δήμος Νισύρου συμμετείχε στην ημερίδα με θέμα «Η Διαχείριση των Βιοαποβλήτων»  που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.
Τα θέματα που αναπτύχθηκαν, αφορούσαν το θεσμικό πλαίσιο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων, ενώ παρουσιάσθηκαν και καλές πρακτικές διαχείρισης βιοαποβλήτων από Φο.Δ.Σ.Α & Δήμους.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αναπληρωτές Υπουργοί Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σωκράτης Φάμελλος και κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Ευάγγελος Καπετάνιος.
Κοινή ήταν η διαπίστωση τόσο της πολιτικής ηγεσίας όσο και των ομιλητών ότι η ορθή διαχείριση των βιοαποβλήτων αποτελεί κομβικό σημείο τόσο για την επίτευξη των στόχων που θέτει το νέο ΕΣΔΑ και τα ΠΕΣΔΑ όσο και για περαιτέρω προώθηση και ανάπτυξη της ανακύκλωσης των υλικών συσκευασίας.

 

Eτήσιο συνέδριο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων και Tour Operators του Ισραήλ

Ο Δήμος Νισύρου συμμετείχε στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων και Tour Operators του Ισραήλ (ITTAA) που παραγματοποήθηκε την περίοδο 22-24 Νοεμβρίου 2016 στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL στην Αθήνα.
Πρόκειται για τη σημαντικότερη ετήσια εκδήλωση του ΙΤΤΑΑ και της τουριστικής αγοράς του Ισραήλ.
Η διοργάνωση του εν λόγω Συνεδρίου έχει τεράστια, άμεσα και μακροπρόθεσμα, πολλαπλασιαστικά οφέλη για τη χώρα μας.  Ήδη ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετέχει και στηρίζει το Συνέδριο, αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία του. Εντάσσεται δε, στο στρατηγικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδαςγια την ανάδειξη των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών των μελών του και την ανάπτυξη και προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού.

 

3η Διεθνής Έκθεση GREEK TOURISM Expo

Ο Δήμος Νισύρου συμμετείχε στην 3η Διεθνή Έκθεση GREEK TOURISM Expo, την επίσημη τουριστική Έκθεση της Αθήνας,  που πραγματοποιήθηκε 25-27 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo. Για μια ακόμα χρονιά η έκθεση απέδειξε τη δυναμική της με τη συμμετοχή 250 εκθετών, 120 διεθνούς επιπέδου Hosted Buyers από 35 χώρες και χιλιάδων επαγγελματιών επισκεπτών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που προέρχονταν από όλους τους κλάδους του τουρισμού. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η τάση για προορισμούς που προσφέρουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού.