"Μήνυμα Δημάρχου και απολογισμός Φεβρουαρίου 2016."

ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2016 – ΕΝΑΜΙΣΥ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ

Ο Φλεβάρης είναι ο μήνας που βρίσκει τον χειμώνα αγκαλιά με την άνοιξη. Είναι ο σημαδιακός μήνας που συμπληρώθηκε ενάμισυ χρόνος από τότε που αναλάβαμε την διακυβέρνηση του Δήμου Νισύρου, που τον αλλάζουμε συνεχώς σε Δήμο Νισυρίων. Ενάμισυ χρόνος στο τιμόνι του Δήμου η Πατριωτική Ενωτική Κίνηση Αναγέννησης της Νισύρου (ΠΕΚΑΝ) με στόχους που γίνονται πραγματικότητα, με ιδέες που θέτονται σε εφαρμογή, με οράματα που μετουσιώνονται σε αξιακά συμβόλαια.

Παρά την προσπάθεια απαξίωσης του πολιτικού συστήματος από τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και του μηδενισμού, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα, εμείς διατηρούμε τις αξίες με τις οποίες γαλουχηθήκαμε, κρατάμε ψηλά την αλήθεια σε όλα τα επίπεδα. Η μεγάλη πορεία για την αλλαγή συνεχίζεται με την γνώση και την εμπειρία που αποκτήσαμε, με την διαφάνεια και την αλήθεια σε όλα τα επίπεδα, με την πραγματική αγάπη για τη Νίσυρο μας. Οι θέσεις μας και οι αρχές μας παραμένουν αταλάντευτες και τις στηρίζουμε με την καθημερινή μας πορεία. Η πορεία μας μέχρι σήμερα αποδεικνύει ότι η κάθοδος μας στις εκλογές και η νίκη μας δεν ήταν μια διαδικασία που δημιουργήθηκε από τις προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων, αλλά προέκυψε από την ανάγκη δημιουργίας μιας πατριωτικής δύναμης που μπορεί να αλλάξει όχι μόνο την μορφή και την εικόνα του Δήμου μας, αλλά και να διαφοροποιήσει μίζερες αντιλήψεις που καλλιεργήθηκαν πολλά χρόνια και τον οδήγησαν στην θέση που τον βρήκαμε. Το μέχρι σήμερα έργο μας αποδεικνύει τη συνέχεια και την ισχυρή δυναμική που μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου. Εχουμε αποδείξει ότι η ΠΕΚΑΝ αποτελεί την ελπίδα για την πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου μας.
Η βασική αρχή της άμεσης, συμμετοχικής, δημιουργικής Δημοκρατίας’, αυτή η ανεξάντλητη πηγή δύναμης για τις κοινωνίες των ανθρώπων, η καθημερινή παρέμβαση των ενεργών πολιτών, αποτελεί καθημερινό στόχο της Δημοτικής αρχής. Αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης η δημιουργική παρέμβαση αποτελεί στοιχείο προόδου και ευημερίας για την κοινωνία της Νισύρου.
Τον φλεβάρη οι εργασίες για την αναστήλωση της Νισύρου συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς από το συνεργείο του Δήμου. Οι προσπάθειες για την χρηματοδότηση του Δήμου μας δίνουν καρπούς. Ο αγώνας για την πρόοδο της Νισύρου δίνεται με όλες μας τις δυνάμεις σε όλα τα μέτωπα. Ο αγώνας για να βοηθηθούν οι συμπατριώτες μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης που έφεραν την πατρίδα μας, δίνεται καθημερινά. Σήμερα, με τις συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής αρχής η Νίσυρος έχει αποκτήσει κύρος στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Μέσα σε όλα αυτά η Νίσυρος δέχεται ένα συνεχή πόλεμο από μια μικρή μειοψηφία που στόχο έχει να σταματήσουν όλα τα έργα, να παραμείνουμε στην απραξία του παρελθόντος. Ένα πόλεμο βασισμένο στην προπαγάνδα , στην βίαιη παρέμβαση στην πραγματικότητα,είναι η προσπάθεια της συστηματικής ανακατασκευής τηςπραγματικότητας. Είμαστε αναγκασμένοι να απαντούμε σε αυτή την προπαγάνδα της διαστροφής της πραγματικότητας και της διασποράς ψευδών στοιχείων. Η απάντηση πέραν των έργων πρέπει να δίνεται με τη σωστή καθημερινή ενημέρωση.
Χριστοφής Ι. Κορωναίος

Δήμαρχος Νισυρίων

 

Απολογισμός Φεβρουαρίου

  • Επίσκεψη του Δημάρχου στην Αθήνα και Ρόδο.
  • Συναντήσεις με Υπουργεία και περιφέρεια για θέματα που αφορούν το Δήμο Νισύρου
  • Επισκευή οδοστρώματος της Ηλικιωμένης
  • Πλακόστρωση περάσματος από Ηλικιωμένη για πλατεία Φωτιάδη
  • Πλακόστωση δρόμου και περίβολου του μοναστηριού Αη Γιάννη του χωστού
  • Συνάντηση όλων των συντελεστών του έργου αντιστήριξης του οξού της Παναγίας Σπηλιανή. Το έργο πήρε παράταση για να τελειώσει το τμήμα προστασίας των πεζών
  • Η Νίσυρος περιελήφθηκε στο περιοδικό Διακοπές http://diakopes.in.gr/trip-ideas/article/?aid=210358
  • Σύσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυναςμε τον υπουργό κ. Καμμένο με θέμα την επίσπευση της λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής.
  • Σύσκεψη στο Εθνικό Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) με τον Υποδιοικητή κ. Μιχάλη Θηραίο, και την υπεύθυνη τηλεϊατρικής στο ΕΚΕΠΥ κ. Μαργαρίτα Μπέμπη με θέμα την επίσπευση λειτουργίας της τηλεϊατρικής στη Νίσυρο, την ανάγκη διορισμού δεύτερου γιατρού και την αύξηση του ιατρικού δυναμικού του ιατρείου κατά το μήνα Αύγουστο.
  • Σύσκεψη για το πρόγραμμα «Πράσινες Κοινότητες» στο Υπουργείο περιβάλλοντος