Νίσυρος 6 - 4 - 2017. Δελτίο Τύπου 3

ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος για να παραστεί στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ με αντικείμενο τις επικείμενες αλλαγές στον Καλλικράτη που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Τιτάνια την Δευτέρα 3 Απριλίου. Στην συνέλευση δεν επετεύχθη τίποτα το ουσιώδες αφού δεν κατατέθηκε ακόμη από το υπουργείο Εσωτερικών κείμενο με τις θέσεις του υπουργείου.
Ο Δήμαρχος είχε συναντήσεις με το επιτελείο της υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομίας ΜΟΔ που ασχολειται με τα τεχνικά έργα του Δήμου μας, τον βιολογικό καθαρισμό, το λιμάνι και την ύδρευση αποχέτευση.
Ο Δήμαρχος παραβρέθηκε στην συνέντευξη τύπου έλαβε χώρα την Τρίτη 4 Απριλίου, στην αίθουσα της ΚΕΔΕ, με θέμα τη διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Μήλο 21-22 Απριλίου.

Το συνέδριο με θέμα “Λιμάνια, Θαλάσσιες Μεταφορές και Νησιωτικότητα: Περιβάλλον, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα”, συνδιοργανώνεται από το Δήμο Μήλου, το Ενεργειακό & Περιβαλλοντικό Γραφείο Αιγαίου, το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ και το portal energypress. Στη συνέντευξη μίλησαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γεώργιος Πατούλης, ο κ. Γιώργος Βερνίκος, πρόεδρος ΟΚΕ και εκ μέρους των διοργανωτών ο Ηλίας Ευθυμιόπουλος, διευθυντής του Ενεργειακού & Περιβαλλοντικού Γραφείου Αιγαίου. Το 2ο Διεθνές Συνέδριο “Λιμάνια, Θαλάσσιες Μεταφορές & Νησιωτικότητα: Περιβάλλον, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα” αποσκοπεί στο να αναδείξει τον ζωτικό ρόλο των λιμένων και της ναυτιλίας στην υιοθέτηση καινοτομικών λύσεων στους τομείς της ενέργειας, των έξυπνων δικτύων, των επικοινωνιών, των μεταφορών, της διοίκησης και της διαχείρισης των αγορών, με στόχο να απώτερο ενισχυθεί η τοπική ανάπτυξη και η εξωστρέφεια, να γίνουν νέες επενδύσεις και να βελτιωθούν οι περιβαλλοντικοί δείκτες του ναυτιλιακού κλάδου. Αποτελεί επίσης ευκαιρία για την ανάδειξη των καλών πρακτικών και των πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί στον Ευρωπαϊκό χώρο.
Ο υπουργός κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, στάθηκε στα ζητήματα της καινοτομίας που πρόκειται να αναπτυχθούν στο συνέδριο και σχολίασε ότι είναι μια ευκαιρία να συζητηθούν εκτενώς οι τρόποι επέκτασής της στο περιβάλλον των νησιών. Τα νησιά είναι ένας ιδανικός χώρος για την εφαρμογή καινοτόμων και πιλοτικών δράσεων, οι οποίες θα μπορέσουν να αποτελέσουν καταλυτικούς πυλώνες ανάπτυξης για τις τοπικής κλίμακας οικονομίες και κοινωνίες, είπε χαρακτηριστικά cialisfrance24.com ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Την Τετάρτη 5/4 το πρωί ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με τον Λιμενάρχη Κώ Αντιπλοίαρχο Κ. Κωνσταντίνο Γιαλελή στο λιμεναρχείο Κώ, και στη συνέχεια ταξίδεψαν στη Νίσυρο όπου έγινε επιθεώρηση των έργων του Δήμου που πρόσκεινται στην παραλία.