Νίσυρος 7 - 3 - 2017. Δελτίο Τύπου

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 70ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε στη Νίσυρο η  70η (69η) επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την μητέρα Ελλάδα. Ο ηλιόλουστος καιρός έδωσε τη δυνατότητα σε πλήθος κόσμου να πλημμυρίσει τους δρόμους και την Πλατεία Ηρώων του Μανδρακίου. Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθησαν ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος, ο Αντιδήμαρχος κ. Ιάκωβος Χατζηνικολάου, μέλη του Δ.Σ, οι ιερείς του νησιού, ο διοικητής του ΔΑΝ Νισύρου Ταγματάρχης κ. Βαρυπάτης  Ιωάννης, ο Λιμενοσταθμάρχης κ. Σαραντόπουλος Λάμπρος, και ο Διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού, κ. Κωστέλλος Κώστας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε την 10.00 π.μ. με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ποταμμιτίσης. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα και την ανακήρυξη του 2017 ως έτους Δωδεκανήσου από την Ελληνική βουλή με την συμπλήρωση 70 χρόνων από την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου, την 31η Μαρτίου 1947.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στη Πλατεία Ηρώων. Οι εορτασμοί συνεχίστηκαν με την παρέλαση των παιδιών του παιδικού σταθμού, του νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου – λυκείου και αγήματος του Στρατού. Στη συνέχεια έγινε γιορτή στο Ζωσιμοπούλειο από τον Δήμο και τον δραστήριο Σύλλογο Γυναικών Νισύρου με προσφορά μεζέδων και με Νισύρικη μουσική από τους οργανοπαίκτες Ευγένιο Καζάντη και Μιχάλη Χαζόγλου και με Νισύρικους χορούς από το χορευτικό του συλλόγου γυναικών.