Νίσυρος 17 - 11 - 2016. Δελτίο Τύπου (2).

Η ΝΙΣΥΡΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ 

Ο Δήμος Νισύρου παρέλαβε τέσσερα ηλεκτροφόρα τρίκυκλα για να τα χρησιμοποιήσει για τις γενικές ανάγκες και για το πρόγραμμα της ανακύκλωσης του Δήμου.  
Τα δύο τρίκυκλα τα έκανε δωρεά στο Δήμο ο μεγάλος Έλληνας επιχειρηματίας Γιάννης Χαλίκος που εδρεύει στην  Αυστραλία. Ο Δήμος τον ευχαριστεί θερμά. Θεωρούμε ότι αυτή η κίνηση του, αποτελεί δείγμα πατριωτισμού και επίδειξη μέριμνας για το καλό της κοινωνίας και του τόπου μας.
Τα άλλα δύο ηλεκτροκίνητα τρίκυκλα τα προσέφερε στον Δήμο η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης για να χρησιμοποιηθούν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που έχει ξεκινήσει ο Δήμος. Τους ευχαριστούμε πολύ.

Η Ανακύκλωση πρέπει ναγίνει μέρος της ζωής μας, και αυτό προσπαθεί ο Δήμος μας, για να μπορέσουμε να ζήσουμε σ’ ένα καθαρό περιβάλλον και σε μια κοινωνία με αξίες, που σκέφτεται και για τις επόμενες γενιές.
 Ο Δήμος Νισύρου έχει ξεκινήσει την προσπάθεια χρησιμοποίησης  ηλεκτροκίνητων οχημάτων για να μπορέσουμε με το χρόνο να αντικαταστήσουμε τα πτρελαικά καύσιμα των οποίων η καύση προκαλεί εκπομπές που έχουν μεγάλη επίπτωση στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ταυτόχρονα τα ηλεκτροκίνητα τροχοφόρα συμβάλουν στην ελάττωση του θορύβου για μία πιο ποιοτική ζωή.
Ο Δήμος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες και για αγορά ηλεκτροκίνητου απορριμματοφόρου. Η  παραγωγή ηλεκτρισμού από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ταυτόχρονα η χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα οδηγήσουν σε μηδενικούς ρύπους στο περιβάλλον και θα ελαχιστοποιήσουν τον μεγάλο κίνδυνο της ανθρώπινης ζωής που είναι η μεγάλη συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα που θα οδηγήσει στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη μας.