"Νίσυρος 10 - 8 - 2016. Δελτίο τύπου."

2η ΝΙΣΥΡΙΑΚΗ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ

Το Σάββατο και Κυριακή, 6 και 7 Αυγούστου 2016 πραγματοποιήθηκε η 2η Νισυριακή Αμφικτιονία που διοργάνωσε ο Δήμος Νισυρίων. Το Σαββάτο στο Ζωσιμοπούλειο θέατρο, οι εκπρόσωποι των απανταχού της γης Νισυρίων είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τις απόψεις τους, να ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα στο νησί, να προτείνουν και να ακούσουν. Προεδρεύοντες ήταν ο κ. Γιάννης Χαρτοφύλης από την Νισύρικη παροικία της Αθήνας και ο κ. Νίκος Ανδριώτης από την παροικια της Νέας Υόρκης.
Ο Δήμαρχος Νισυρίων Χριστοφής Ι. Κορωναίος έκανε απολογισμό του έργου των δύο χρόνων της Δημοτικής Αρχής, με αναφορά στα οικονομικά του Δήμου Νισυρίων και το έργο που εκτελέστηκε.

Ο κ. Γιάννης Χαρτοφύλης στην ομιλία του αναφέρθηκε στους Νισύριους Εθελοντές του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Ο κ. Νίκος Γιαννιός, πολιτικός μηχανικός στην Αθήνα, έκανε ομιλία με θέμα «Ηθική και Περιβάλλον». Ο κ. Δημήτρης Καράγιωργης, δικηγόρος στη Ρόδο, μίλησε με θέμα «Πληροφόρηση και Παραπληροφόρηση στις μικρές Κοινωνίες»
Ο Δήμαρχος προσκάλεσε όλουςτους παραβρισκόμενους, στις εργασίες της 3ης Νισυριακής Αμφικτιονίας στις  5 και 6 Αυγούστου 2017.
Την Κυριακή 7 Αυγούστου, το πρωί, έγινε τρισάγιο στη μνήμη των Νισυρίων Αποδήμων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κώου Νισύρου κ. Ναθαναήλ,στην εκκλησία της Παναγίας Ποταμίτισσας. Οι εκδηλώσεις της αμφικτιονίας συνεχίστηκαν με την κατάθεση στεφάνου στις προτομές του Γεωργίου και Γιάκουμου Καζαβή, Νισύριων της Αμερικής, στην Πλατεία Καζαβήδων, που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία. Στην τελετή παραβρέθηκαν,  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου  κ. Ναθαναήλ, ο Έπαρχος του  τομέα  Κώ κ. Χαλκιδιός , ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Σεριεντάνης,  ο αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Μελαχροινάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Ανδριώτης, ο σύμβουλος του ΥΠΕΘΑ και πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Γεώργιος Παλαπουγιούκ, στελέχη των σωμάτων ασφαλείας του νησιού, δημοτικοί σύμβουλοι, φορείς του νησιού και πλήθος κόσμου.