"Νίσυρος 12 - 5 - 2016. Δελτίο τύπου."

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαίου στην Αθήνα για την επανασύσταση και επαναπροκήρυξη του εργου «Πράσινες Κοινότητες». Συμμετείχαν Δήμοι από όλη την Ελλάδα που έχουν οριμότητα μελετών για άμεση υλοποίηση. Τον Δήμο Νισύρου εκπροσώπησε ο μηχανικός Γιώργος  Φώτης. Ο υπουργός αναπληρωτής Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης εξέφρασε την επιθυμία του να προχωρήσει αυτή η δράση και ανακοίνωσε ότι δεσμεύεται το 2016 να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου αφού εξασφαλίστηκε η  χρηματοδότηση του.

Το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Η νέα προγραμματική σύμβαση (νεο ΕΣΠΑ) έχει διαφορετικούς στόχους σε σχέση με το παλαιό ΕΣΠΑ και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή για την υλοποίηση του προγράμματος.  
Στην σύσκεψη αποφασίστηκε τις επόμενες μέρες να γίνει συνάντηση με τους εκπροσώπους των υπουργών επικρατείας κ. Αλέκου Φλαμπουράρη και Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Πάνου Σκουρλέτη.  Ο υπουργός κ. Τσιτώνης αναγνώρισε την σπουδαιότητα του έργου και την δουλειά που έχει γίνει για να μπορέσει να υπάρξει σύντομα αποτέλεσμα.
Ο  Δημος μας και ο Δήμαρχος προσωπικά κάνουν οτι είναι δυνατόν για να  υλοποιηθεί το νέο αυτό πρόγραμμα. Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε δέκα  τουλάχιστον συναντήσεις με τον Υπουργό όσο και στελέχη του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ενώ στην διαρκή επιτροπη που σχηματίστηκε  από τους Δήμους, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Φώτης συμμετέχει ενεργά σε  εβδομαδιαία βάση.