Νίσυρος 1- 4 - 2015. Δελτίο τύπου.

ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Ο Δήμος Νισύρου διαθέτει 14 οχήματα από τα οποία τα δύο είναι λεωφορεία, το ένα είναι υπηρεσιακό για τις ανάγκες του Δήμου και το άλλο είναι σχολικό. Στο δυναμικό των οχημάτων υπάρχουν δύο υδροφόρες των 16 κυβικών και 8 κυβικών, ενα πυροσβεστικό με δεξαμενή 500 λιτρων, δυναμικότητας 17 ίππων, ένα απορριματοφόρο, ένα φορτηγό ανατρεπόμενο Nissan 3,5 τόννων, ένα φορτηγό με καρότσα 10 κυβικών, ένα 4χ4 βενζίνης 17 ίππων MAZDA.

Επίσης τρία τρίκυκλα, ένα εκσκαφέα komatsu 97 ίππων, ένα αυτοκίνητο Hyundai που χρησιμοποιεί η βοήθεια στο απίτι, ένα δίκυκλο,  ένας μικρός φορτωτής. Ακόμη ο Δήμος διαθέτει ένα φορτωτή Fiat Hitachi 130 ίππων ο οποίος βρίσκεται σε συνεργείο στην Κώ για επισκευή τα τελευταία τρία χρόνια!   
Όλα αυτά τα οχήματα που τα παραλάβαμε σε άθλια κατάσταση με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχόμενες ζημιές. Η λειτουργικότητα των λεωφορείων οφείλεται εξ ολοκλήρου στην καλή διάθεση του οδηγού.
Ταυτόχρονα φέτος για πρώτη φορά ο Δήμος έχει αναλάβει την μεταφορά των μαθητών του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και την μεταφορά των πολιτών, χωρίς καμία επιδότηση από την Ελληνική Πολιτεία και χωρίς σύμβαση παραχώρησης. Αυτό σημαίνει επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του Δήμου με καύσιμα και ζημιές που προκαλούνται με την συνεχή λειτουργία των παλαιών αυτοκινήτων.
Οι συνεχείς βλάβες των τροχοφόρων του Δήμου έχουν ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση των έργων που εκτελεί ο Δήμος μας. Σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατη η εκτέλεση συγκεκριμένων έργων. Το κόστος των επιδιορθώσεων είναι αρκετά υψηλό και σε πολλές περιπτώσεις ασύμφορο.
Πρόσφατα ο Δήμος παρέλαβε ένα πυροσβεστικό με 2,5 δεξαμενή λίτρων, δωρεάν του Πυροσβεστικού Σώματος Αθήνας.
Η πολιτεία έχει υποχρέωση να δώσει τη δυνατότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση να προμηθευτεί νέα οχήματα που θα έχουν λιγότερο κόστος και λιγότερες περιβαλλλοντικές επιβαρύνσεις.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΣΤΗ  ΝΙΣΥΡΟ

Κλιμάκιο  Μηχανικών  της  Περιφέρειας   αποτελούμενο  απο  τον  κ. Τσομπανάκη  Γεώργιο,  κ. Πολίτη Πολυχρόνη και  την  κα Χατζηπαναγιώτου  Ελένη  επισκέφθηκε  τη  Νίσυρο  για  την  εξέταση   έργων  υπο  εξέλιξη  και  την  προσπάθεια  πραγματοποίησης  νέων  μελετών  για  την  υλοποίηση  νέων  έργων.  Επίσης,  επίσκεψη  πραγματοποίησε  στη  Νίσυρο  επιτροπή Γεωπόνων, η  κ. Νικολή Νίκη και ο κ. Βιντιάδης Εμμανουήλ, για παραλαβή σχεδίου βελτίωσης