Δελτίο τύπου. Νίσυρος 27 - 10 - 2014.

Ο Δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος παρευρέθηκε και παρακολούθησε την 15η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) που είχε σαν κύριο θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου την Πέμπτη 23/10/2014. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης αναδείχθηκε νέος Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. με απόλυτη πλειοψηφία. Ο Δήμος Νισύρου εύχεται στον Νέο Πρόεδρο Καλή Επιτυχία στο έργο του και σε αυτή την τετραετία ο Δήμος μας θα είναι ενεργός συμμέτοχος σε όλα τα τεκταινόμενα της Κ.Ε.Δ.Ε.

Την Παρασκευή 24/10/2014 ο Δήμαρχος έλαβε μέρος στην ημερίδα του Δικτύου Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου   ΔΑΦΝΗ που έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα. Το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η διαχείριση των υδατικών πόρων και η χρήση αφαλάτωσης. Ο Δήμαρχος κατέθεσε τις θέσεις του Δήμου σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Νίσυρος στη χρηματοδότησης των μονάδων αφαλάτωσης. Στην ημερίδα παρευρέθηκε επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νικόλαος Ζωίδης, ο πρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος και πολλοί Δήμαρχοι άλλων νησιών.
Ο Δήμος Νισύρου έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Υγιών Πόλεων εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρο του Γνωμαγόρα Οδυσσέα Σακελλαρίδη, στις 22-25 Οκτωβρίου 2014. Το Συνέδριο είχε κύριο θέμα την προληπτική ιατρική.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΔΕΔΔΗΕ
Ο Δήμος Νισύρου θέλει να ευχαριστήσει το προσωπικό της ΔΕΔΔΗΕ στη Νίσυρο κ. Γεώργιο Βραχνά και κ. Δημήτριο Κετσέ για τις μεγάλες προσπάθειες τους στην επιδιόρθωση των βλαβών του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ που προήλθαν από τους κεραυνούς της ξαφνικής καταιγίδας. Το ρεύμα επανήλθε ύστερα από περίπου τρείς ώρες διακοπής. Η μηχανή της ΔΕΗ που είναι στο νησί μας δεν χρειάστηκε να λειτουργήσει επειδή η ζημιά προήλθε στο εσωτερικό δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος. Δυστυχώς δεν υπάρχουν εγκατεστημένα αλεξικέραυνα στους οικισμούς του Μανδρακίου, του Εμπορειού και των Νικειών όπου παρατηρήθηκαν τα φαινόμενα της διακοπής ρεύματος. Η Νέα Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει άμεσα στην εγκατάσταση αλεξικέραυνων στα Νικειά, στον Εμπορειό και στο Μανδράκι για να αποτραπούν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον.