Νίσυρος 6 - 1 - 2015. Δελτίο τύπου.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά, που διοργάνωσε ο Δήμος Νισύρου  στην πλατεία του Δημαρχείου. Προσφέρθηκαν γλυκά και αναψυκτικά καθώς και δώρα από τον Άγιο Βασίλη στα παιδιά. Η όμορφη και γιορτινή ατμόσφαιρα η γεμάτη με παιδικά χαμόγελα και παιδικές φωνές, ζέστανε όσους είχαν την τύχη να παραβρεθούν. Και του χρόνου.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε  την 24η Δεκεμβρίου το «Γεύμα Αγάπης» του Δήμου Νισυρίων, σε συνεργασία με την Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιανής και τον Σύλλογο Γυναικών Νισύρου σε όλους τους συνταξιούχους και τους υπαλλήλους του Δήμου, στο Ζωσιμοπούλειο. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές. Στο μάγειρα Σταύρο Σφακιανό που προσέφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του, στο Γιάννη Πατρίκη, στο Σταμάτη Πανταρώτα, στο Γιάκουμο Χατζηνικολάου, σε όλες τις γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών, στον Παναγιώτη και Αχιλλέα Σφακιανό που προσέφεραν τα κατσίκια. Ο Δήμος ευχαριστεί όλους που εθελοντικά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για την άψογη από κάθε πλευρά οργάνωση της εκδήλωσης.
Πλήθος συμπατριωτών μας παραβρέθηκε την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014 στο Ζωσιμοπούλειο, στο "Γεύμα Ελπίδας" που διοργάνωσε ο Δήμος Νισυρίων, σε συνεργασία με την Ιερά Μονή Σπηλιανής και τον Σύλλογο Γυναικών Νισύρου. Η άψογη διοργάνωση, το καλομαγειρεμένο πλούσιο φαγητό από τον Σταύρο Σφακιανό, εντυπωσίασαν όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Όλοι μαζί οι Νισύριοι καλωσόρισαν τον καινούργιο χρόνο, στην πλατεία του Δημαρχείου όπου ο Δήμος είχε διοργανώσει γιορτή για τους Δημότες και επισκέπτες του νησιού. Προσφέρθηκαν μεζέδες, γλυκά και ποτά ενώ η ζωντανή μουσική από τον Φίλιππο Τσουλάτο την Φλώρα Πατρίκη και τον Βασίλη Χατζηνικολάου ζέστανε την ατμόσφαιρα. Στις 12 το βράδυ ακριβώς με την αλλαγή του χρόνου, εντυπωσιακά πυροτεχνήματα γέμισαν τον ουρανό της Νισύρου. Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Νισυρίων Χριστοφής Ι. Κορωναίος, αφού ευχήθηκε υγεία και ευτυχία σε όλους, διεμήνυσε ότι με αποφασιστικότητα θα προχωρήσει σε τομές για την πρόοδο και ευημερία της Νισύρου. Στιγμιότυπα από την εκδήλωση προβλήθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του Πανελλήνιας εμβέλειας καναλιού ΑΛΦΑ.

ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο Δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Ι. Κορωναίος από την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015 προσκεκλημένος του συλλόγου των Νισυρίων Αμερικής. Πολλοί συμπατριώτες μας τον υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο Kennedy.
Το Σάββατο, 3 Ιανουαρίου, το πρωί, συναντήθηκε και γευμάτισε με τον πρόεδρο της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας Αμερικής Γιώργο Ανδριώτη και τον σύμβουλο του δήμου Αντώνη Καρπαθάκη παρουσία και άλλων φίλων από την Ελληνική Ομογένεια.
Την ίδια μέρα βράδυ ο κ. Νίκος Ανδριώτης παρέθεσε δείπνο στον Δήμαρχο, τον γιό του Γιάννη, τον Γιώργο Ανδριώτη, την Αλκηστη Πρωτοψάλτη και μέλη της συνοδείας της σε γνωστό εστιατόριο στο Manhattan. Εγιναν συζητήσεις για τον καθορισμό της συναυλίας της Πρωτοψάλτη στη Νίσυρο σε συνδυασμό με την 1η Νισυριακή Αμφικτυονία που θα γίνει το καλοκαίρι.
Την Κυριακή ο Δήμαρχος έδωσε συνέντευξη στο ομογενειακό ραδιόφωνο Cosmos FM στις 12.30 μμ, παρέα με τον Γιώργο Ανδριώτη και συζήτησαν θέματα που αφορούν τη Νίσυρο και τις πολιτικές εξελίξεις. Το απόγευμα έγινε συνάντηση στο Νισύρικο Σπίτι με πολλούς συμπατριώτες Νισύριους.
Την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με τον γνωστό Νισύριο επιχειρηματία κύριο Γιάννη Κατσιματίδη. Τα θέματα που συζήτησαν διεξοδικά αφορούν τη συμβολή του κ. Κατσιματίδη στην ανάπτυξη της Νισύρου. Θα υπάρξει σύντομα σχετική ανακοίνωση. Την ίδια μέρα το απόγευμα ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με τον Νισύριο επιχειρηματία κ. Ντίνο Ράλλη και συζήτησαν για τη εξέλιξη των εργασιών ανακαίνισης του Ηρώου το οποίο χρηματοδοτούν οι αδελφοί Ράλλη.
Οι καθημερινές συναντήσεις του Δημάρχου συνεχίζονται και θα υπάρξει ενημέρωση στο επόμενο δελτίο τύπου του Δήμου.