Νίσυρος 13 - 7 - 2017. Δελτίο Τύπου.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Tο Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 στις 19:30 θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής του μεγάλου Νισύριου ζωγράφου Δημήτρη Σακελλαρίδη. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην ειδικά για το σκοπό αυτό διαμορφωμένη μεγάλη αίθουσα του Καρβαΐνειου Σχολείου στους Πάλους και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2017, σηματοδοτώντας έτσι και την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για μετατροπή του συγκεκριμένου κτιρίου σε Δημοτική Πινακοθήκη και πολυχώρο πολιτισμού. Η πραγματοποίηση της έκθεσης έργων του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη στο νησί μας, αποτελεί υψηλής αξίας πολιτιστικό γεγονός  που τιμά και προβάλλει την πατρίδα μας.

Ο Δημήτρης Σακελλαρίδης γεννήθηκε στη Νίσυρο, το 1912.

Το 1934 μπήκε στη Σχολή Καλών Τεχνών απ’ όπου αποφοίτησε το 1939. Το 1950 βρέθηκε στο Παρίσι όπου εργάστηκε στο atelier χαρακτικής της Εcole Superieur des Beaux Arts για δύο χρόνια. Το 1953, έχοντας ήδη αποσπάσει βραβεία για τα χαρακτικά του, επέστρεψε στην Ελλάδα όπου ασχολήθηκε για ένα ακόμα χρόνο με τη χαρακτική, αφήνοντάς τη τελικά, για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη ζωγραφική.

Το 1967 ξαναβρέθηκε στο Παρίσι όπου παρέμεινε μέχρι την πτώση της δικτατορίας στην Ελλάδα. Στο διάστημα αυτό συμμετείχε ενεργά μαζί με άλλες προσωπικότητες της τέχνης και της πολιτικής στον αγώνα για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα.

Βαθειά αντιμιλιταριστής και ιδεολόγος, κατόρθωσε μέσα από τα έργα του να απεικονίσει με τον πλέον ιδανικό τρόπο την απελπισία των ανθρώπων, τη βία, τη μοναξιά, την καταπίεση, τον έρωτα, το μόχθο, τη μάνα.

Το πλούσιο έργο του,  τον κατατάσσει ως έναν από τους σημαντικότερους εξπρεσιονιστές της εποχής μας, για την Ελληνική τέχνη δε, απετέλεσε μία ακόμη ακέραια φωνή.