Νίσυρος 11 - 7 - 2017. Δελτίο Τύπου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ

"ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ"

Την Νίσυρο επισκέφθηκε κλιμάκιο ομάδας εθελοντών γιατρών του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ το Σάββατο και την Κυριακή 8 και 9 Ιουλίου 2017 και προσέφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους της Νισύρου.

Οι γιατροί της Ομάδας πραγματοποίησαν ιατρεία στο Δημοτικό Σχολείο που είχε διαμορφωθεί σε ένα εξεταστικό κέντρο, ένα μικρό νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ. Η ομάδα των εθελοντών αποτελείτο από 26 ιατρούς 16 ειδικοτήτων καθώς και 34 εθελοντές από το νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό των εταιριών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ. Οι ειδικότητες των ιατρών που ήλθαν στη Νίσυρο ήταν: αγγειοχειρουργοί, αναισθησιολόγοι, ακτινοδιαγνώστες, γυναικολόγοι, δερματολόγοι, καρδιολόγοι, νευρολόγοι, ορθοπεδικοί, ουρολόγοι, οφθαλμίατροι, παθολόγοι, παιδίατροι, πνευμονολόγοι, χειρουργοί, πλαστικοί χειρουργοί και ωτορινολαρυγγολόγοι. Οι διαγνωστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν, περιλάμβαναν αιματολογικούς ελέγχους, pap-test, υπερηχογραφήματα σώματος και αγγείων, καρδιογραφήματα, triplex καρδιάς και οφθαλμολογικούς ελέγχους.  

Περίπου 400 πολίτες επισκέφθηκαν τους γιατρούς για διάφορες εξετάσεις. Όλοι έμειναν κατενθουσιασμένοι με τις υπηρεσίες και την αμεσότητα των γιατρών.

Πέραν της δωρεάς παροχής εξετάσεων, ο όμιλος ΥΓΕΙΑ στον οποίο πρόεδρος είναι ο κ. Ανδρέας Καρταπάνης, γόνος Νισύρου, προσέφεραν στο Δήμο μας έξι ηλεκτρονικούς υπολογιστές, και ένα πολυμηχάνημα.  

Ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Ι. Κορωναίος παρευρέθηκε στη σεμνή τελετή που διοργανώθηκε στο Δημοτικό Σχολείο για την παραλαβή των υπολογιστών και για να ευχαριστήσει όλους τους γιατρούς για αυτή τη πολλή μεγάλη προσφορά τους στο νησί μας. Οι πρωτοβουλίες σαν αυτή του ομίλου ΥΓΕΙΑ τονώνουν το ηθικό των νησιωτών. Ο Δήμος Νισυρίων ευχαριστεί θερμά τον όμιλο ΥΓΕΙΑ.